Kus ja mida maaliti? Viljandi sai kahe infotahvli võrra rikkamaks

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kassisaba tänava alguses on infotahvel, mis tutvustab Viljandis elanud või siin viibinud kunstnike tähelepanu köitnud vaateid.
Kassisaba tänava alguses on infotahvel, mis tutvustab Viljandis elanud või siin viibinud kunstnike tähelepanu köitnud vaateid. Foto: Viljandi linnavalitsus

Viljandis jalutajatel on uudistada kaks uut infotahvlit. Kassisaba tänava alguses seisev tahvel tutvustab paiku ja vaateid, mida armastasid maalida Viljandit väisanud või siin elanud kunstnikud, ning Tartu tänava ääres asetseb mai algusest 700 tamme parki tutvustav infokandja.

Kassisaba tänava alguses asetsevale infotahvlile on lisatud ruutkood, mille abil pääseb veebilehele viljandimaal.ee, kus saab maale vaadata ning kunstnike ja vaadete kohta lähemalt lugeda. Samuti saab veebilehel oleva kaardi järgi linnas liikuda ja maalimispaigad oma silmaga üle vaadata.

Viljandi linnakunstnik Kristi Kangilaski sõnul uuris kunstnike lemmikpaigad ja vaated välja ja lisas veebilehele Anneli Pevgonen. See oli osa Viljandi kultuuriakadeemias tehtud magistritööst, mille eesmärk oli luua abimaterjali kooli kunstihariduse õppekava tarvis. "Tehtud magistritöö teema oli väga huvitav ning leidsime linnavalitsuses, et nii Viljandi külalistel kui ka viljandlastel endil oleks põnev nende kohtadega tutvust teha ja kaardi järgi oma jalutuskäike sättida," lisas linnakunstnik pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles