Pipi-Liis Siemann: "Mis teil seal riigikogus õieti toimub?"

Pipi-Liis Siemann
, riigikogu liige, Reformierakond
Copy
Riigikogu täiskogu istung aprillis
Riigikogu täiskogu istung aprillis Foto: Tairo Lutter

VASTUSEKS kodukandi inimeste pärimisele püüdsin eelmise, pika ja pineva töönädala lõpus kokku võtta oma hämmingu ja mis siin salata, ka kerge masenduse: sellist olukorda, et töökohal lihtsalt venitatakse aega ning takistatakse jonniga oluliste ja vastutusrikaste ülesannete täitmist, pole minu tööelus veel ette tulnud.

Tekkinud tööseisakut olen sisustanud mitmesuguste huvirühmadega kohtumistega, tööga põhiseaduskomisjonis ning eelnõude ja materjalide läbitöötamisega, kuid ilmselgelt olen ka mina sarnaselt kõigi inimestega häiritud vastutustundetust ja sobimatust olukorrast, mille EKREIKE on parlamendis tekitanud. Raisatakse lihtsalt kahetsusväärselt palju töötunde ja aega.

RIIGIKOGUS on tekkinud olukord, kus väike hulk inimesi räägib volitusteta kogu rahva nimel ning arvab täpselt teadvat, mis on rahva tahe. Mõned usuvad, et parlamendi enamus on valitud ebaseaduslikult, ja osa lausa teab, et maakera on lapik. Mõned jälle on kindlad, et õige oleks arutleda vaid nende eelnõude üle, mis just neile meeldivad, kuigi valijad neile selleks piisavalt hääli ei andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles