VILJANDI ⟩ Linn avab Jakobsoni koolis veel ühe esimese klassi, sest mujale lapsi juurde ei mahu

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandis on esimestesse klassidesse selline tung, et linn peab sügisel avama lisaklassi. Ainus kool, kus lastele ruumi leida, on Jakobsoni kool.
Viljandis on esimestesse klassidesse selline tung, et linn peab sügisel avama lisaklassi. Ainus kool, kus lastele ruumi leida, on Jakobsoni kool. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus on otsustanud, et Jakobsoni koolis peab varem planeeritud kolme asemel hakkama sügisel tööle neli esimest klassi. Et praegu selleks ruumi ja õpetajat pole, annab linn ka üle 66 000 euro ehitustöödeks ja lisapersonali palkamiseks.

Aprilli alguses andis Viljandi linnavalitsus Jakobsoni koolile teada, et senise kolme esimese klassi asemel on koolil vaja avada ka neljas esimene klass. Praegu pole see ruumipuudusel võimalik, aga suvel on plaanis koolis ümberkorralduste ja ehitustööde abil vajalik lisaruum luua.

Viljandi abilinnapea Tonio Tamra sõnas, et Järveotsa elamurajooni rajamisest ei maksa lasterohkuse põhjust otsida ning küsimus on ülelinnalises laste paljususes, mille on tinginud asjaolu, et linna on ennast elama kirjutanud rohkem inimesi, kui oli arvata. Paari aasta pärast peaks ruumipuudus Viljandi koolides abilinnapea sõnutsi lahenema, sest prognoosid näitavad laste arvu tuntavat kahanemist aastast 2025.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles