Kultuuriminister andis uuele lotole avalöögi Viljandis

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang ostis Eurojackpoti lotopileti Viljandist, Männimäe Selverist.
Kultuuriminister Rein Lang ostis Eurojackpoti lotopileti Viljandist, Männimäe Selverist. Foto: Peeter Kümmel

Kultuuriminister Rein Langi rahakotis on alates reede õhtust viis võimalust võita vähemalt kümme miljonit eurot, sest minister oli üks esimesi inimesi Eestis, kes ostis just müügile tulnud Eurojackpoti pileti.

Minister lunastas kümme eurot maksnud lotopileti kümme minutit pärast kella kaheksat Viljandis Männimäe Selverist. Langi enda sõnul oli see tõenäoliselt elu esimene lotopilet.

Reede õhtul kell 20 Eestis alanud ja suurt osa Euroopast hõlmavas lotomängus on igal nädalal jackpoti suurus vähemalt 10 miljonit eurot. Võit võib aga ulatuda ka 90 miljoni euroni. Esimene loosimine, kus ka eestlaste piletid osalevad on 23. märtsil.

“Kulub ära,” vastas minister küsimusele, mis saab kui just tema peaks selle jackpoti saama. Lubadust selle kohta, et kultuuriministri isiklik võiduraha läheks Eesti kultuuri tarbeks, näiteks Eesti Rahva Muuseumi ehitamiseks, Rein Lang ei andnud.

Ministri lotopileti ostmine oli sümboolne, sest Eesti Loto annab suurema osa Kultuurkapitali ja hasartmängumaksu nõukogu tulust. Seega tähendab, et mida rohkem inimesed lotot mängivad, seda enam jõuab raha Eesti kultuuri ja sporti.

“On küll öeldud, et see on väga ebaeetiline,” viitas Lang väidetele, et kultuuri toetatakse pahest saadud rahaga. “Lotomängud aga ei tekita sõltuvust.”

Kultuuriministri sõnul on sellise süsteemi järgi kultuuri rahastamine väga õige ja tema seda muuta ei kavatse. “Kindlasti ei lähe hasartmängust saadav raha edaspidi vaid Eesti Rahva Muuseumi rajamiseks,” teatas Lang. “Saame ka Eesti Rahva Muuseumi valmis ja ei pea selleks praeguseid põhimõtteid muutma.” Muuseumi rajamiseks vajamineva raha saamiseks kulub kultuurkapitalil praeguste arvutuste kohaselt 10-12 aastat.

“Mida rohkem lotot ostetakse, seda kiiremini läheb,” tõdes Lang.

Männimäe Selveri lotomüüja sõnul läheb Eesti Loto piletite müük viimasel ajal üha paremini. Näiteks uudse Eurojackpoti ostmine algas kohe kell 20 kui müük Eesti algas. “Inimesed ootasid lausa enne kella kaheksat järjekorras,” sõnas müüja. Nii polnud otse Ugala teatri etenduselt poodi saabunud kultuuriminister isegi mitte kümne esimese ostja seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles