Visuaalkunstifestival "Viljandi tuled" toob Viljandisse hiigelmao

Sakala
Copy
Autorid iseloomustavad hiigelmadu kui uuenduslikku ja mõtlemapanevat teost, mis uurib ellujäämise kunste Ouroborose sümboli kaudu ning on loodud tekitama vastastikuse seotuse tunnet.
Autorid iseloomustavad hiigelmadu kui uuenduslikku ja mõtlemapanevat teost, mis uurib ellujäämise kunste Ouroborose sümboli kaudu ning on loodud tekitama vastastikuse seotuse tunnet. Foto: Erakogu

Festivali "Viljandi tuled" rahvusvaheline ideevõistlus on lõppenud ning sellele reageeris 133 kunstnikku ja kunstnike kooslust kogu maailmast. Žürii valis saadetud ideekavandite hulgast võitjaks Süüria-Prantsusmaa arhitektide rühmituse UV LAB idee, mille tulemusena peaks järgmise aasta veebruaris Viljandisse kerkima puidust Ouroboros –  iidne sümbol, mis kujutab madu, kes sööb oma saba. 

Kollektiiv UV LAB iseloomustab installatsiooni kui uuenduslikku ja mõtlemapanevat teost, mis uurib ellujäämise kunste läbi Ouroborose sümboli ning on loodud tekitama vastastikuse seotuse tunnet. Teos tugineb iidse mao kujundile, saba söömine sümboliseerib tegijate sõnul keskkonna järjepidevust, uuenemist ning tsüklilisust. Kuue meetri kõrgune ning 12 meetri laiune Ouroboros valmistatakse peamiselt taaskasutatud ja säästvalt hangitud puidust ning ka installatsiooni loomise protsess ise järgib jätkusuutlikkuse väärtusi. Ideekonkursi võitnud meeskonda kuuluvad Prantsusmaal elavad süüria kunstnikud Khaled Alwarea, Layla Abdulkarim ja Mike Shnsho, kes on erinevaid mastaapseid puidust installatsioone püstitanud erinevates Euroopa linnades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles