Õigeusu kiriku preester korraldas punamonumendi aseme kohal mälestusriituse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
9. mail mälestati teises maailmasõjas hukkunuid Jäveotsal mõne üksiku lillega. Päev hiljem korraldas õigeusukiriku ülempreester isa Agapit seal mälestusteenistuse.
9. mail mälestati teises maailmasõjas hukkunuid Jäveotsal mõne üksiku lillega. Päev hiljem korraldas õigeusukiriku ülempreester isa Agapit seal mälestusteenistuse. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal ainsana Moskva patriarhaadi alla kuuluva ristija Johannese kiriku ülempreester isa Agapit tegi 10. mai õhtul Viljandis Järveotsal kohas, kus oli mullu novembrini seisis punamonument, vaimuliku riituse, et mälestada seal teise maailmasõja ajal hukkunuid, kelleks olid enamasti vene sõjavangid.

Kolmapäeva õhtul pisut enne kella kaheksat sammus vaimulikurüüs ja suitsutit ehk viirukipanni kandev isa Agapit kahe saatjaga autoparklast Järveotsa punamonumendi endise asukoha poole. Enda seletusel on ta seal õigeusu kiriku õpetajana käinud igal 9. mail. Tänavu aga ei saanud ta sel päeval mälestusteenistust teha ja nii tuli ta päev hiljem.

Sündmust juhtusid lisaks isa Agapiti kahele saatjale ristija Johannese kogudusest tunnistama veel paar jooksjat, kes sel ajal mööda terviserada sündmuskohast möödusid. Üks neist oli Sakala ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles