Ugala kolib suveks teatrimajast välja kikilipsupeoga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ugala hooaja lõpupidu on muutunud juba tavaks. Sel aastal tuleb aga esimest korda pidu kikilipsudega.
Ugala hooaja lõpupidu on muutunud juba tavaks. Sel aastal tuleb aga esimest korda pidu kikilipsudega. Foto: Ugala

Ugala lõpetab mai viimasel laupäeval oma sisehooaja ajaloo esimese kikilipsupeoga, millel antakse ühtlasi kätte publikupreemiad.

Teater andis teada, et laupäeval, 27. mail lõpetab ta peoga 103. sisehooaja ning kolib seejärel Õisu mõisa pargi suveteatrisse "Kolme musketäri" viimaseid etendusi andma. Sel korral kutsutakse külalisi peole tavalisest pidulikumalt ja kikilipsuga.

Peol kuulutatakse välja tänavused publikupreemia Kuldõuna saajad, lisaks lubab teater, et saab tantsida ning süüa ja juua.

Kuldõunu jagatakse traditsiooniliselt kolmes kategoorias: publiku arvates hooaja parim lavastus ning enim meeldinud nais- ja meesnäitleja. Eripalgelisi uuslavastusi oli sel hooajal koos suvelavastustega kümme. Kõik hääletajad osalevad loosimisel, mille auhinnaks on pääsmed kahele Ugala 104. hooaja avalavastusele ja hooaja avapeole. Hääletus kestab 23. maini.

Hooaja lõpu peole saabuvaid mehi oodatakse kaela ümber seatud kikilipsuga, naistel on aga võimalusi rohkem: nemad võivad lipsu seada ka juustesse, ümber käe või kleidile.

Plaate mängivad Ugala fuajee lava alla seatud DJ-laval näitlejad Henessi Schmidt, Natali Väli, Margus Tabor ja Aarne Soro.

Et pidu kannaks stiili ka tantsimises, õpetatakse pidulistele selgeks mõned uued tantsud. Kikilipsupeo tantsukooli tantsuminutid seab kokku tantsuõpetaja ja koreograaf Leanika Mändma-Orasmaa.

Näitlejate koogileti serveerivad Luule Komissarov, Maarja Mõts, Tarvo Vridolin ja Janek Vadi.

Puhuks, kui külalisel on oma peolips maha jäänud või soovib külaline lipsu peo käigus vahetada, seatakse Ugalas üles kikilipsujaam, kust on võimalik kasutamiseks saada nii klassikalist kui nüüdisaegsemat lipsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles