JUHTKIRI Saagu Viljandisse kogukonnaaed!

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Viljandi linnavalitsusel on Leola tänava peenramaid täis krundiga mitu võimalust. Esimene on osta see riigilt ära, lükata aastaid armastusega haritud maalapid nende harijate nukrate silmade all kokku ning müüa maa näiteks mõne korterelamu rajamiseks kinnisvaraarendajale.

Väga palju vaba raha linnal selleks muidugi ei ole, aga pikas perspektiivis võib see majanduslikult mõistlikuks osutuda. Teine võimalus on see riigi tasuta pakutav maa vastu võtta koos klausliga, et aiamaapidamine peab seal jätkuma.

Sakala arvates oleks vähemalt esialgu just see teine samm mõistlik. Kui leidub inimesi, kes tunnevad aiamaast rõõmu, ning sellest on selge kogukondlik kasu, oleks narrus sellele lihtsalt kriips peale tõmmata. Olemuselt on see ju pesueht kogukonnaaed ja neist on viimastel aastatel palju räägitud. Märksõnad on siin «rohelus», «näpud mulda», «keskkond», «jätkusuutlikkus», «kogukond», «loodus», «sotsiaalne läbikäimine» ... Ja muidugi pakub niisugune kogukonnaaed võimalust mõnel korteris elaval lapsel oma peenralt oma maasikas suhu pista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles