PÕHJA-SAKALA VALD ⟩ Artur Kapi ühing: muuseum peab säilima, andke maja meile!

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Et Suure-Jaanis säiliks heliloojate Kappide majamuuseum, on rahvusvaheline Artur Kapi ühing nõus selle ülalpidamiskulud ja arendamise enda hooleks võtma. Vald peab aga loobuma maja mahamüümise mõttest.
Et Suure-Jaanis säiliks heliloojate Kappide majamuuseum, on rahvusvaheline Artur Kapi ühing nõus selle ülalpidamiskulud ja arendamise enda hooleks võtma. Vald peab aga loobuma maja mahamüümise mõttest. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala valla kärpeplaanides on võimalus, et Suure-Jaanis tegutsev heliloojate Kappide majamuuseum suletakse ja hoone müüakse avalikul enampakkumisel maha. Rahvusvaheline Artur Kapi ühing ei taha sel sündida lasta ja küsib majamuuseumi tükkis hoonega hoopis endale.

Ühingu juhatuse aseesimees Priit Toobal rääkis, et kuna vallal on tugev surve oma eelarveridade kosutamiseks alustada mitme kinnisvaraobjekti müüki, võttis ühing küsimuse kiirkorras arutamisele ning jõudis järeldusele, et majamuuseumi sulgemist ta mitte kuidagi ei toeta. Selle vältimiseks on ühing nõus muuseumi ülevalpidamise oma õlgadele võtma ning juhatus pöördus vallavalitsuse poole taotlusega, milles palub majamuuseumi hoone tasuta ühingule võõrandada.

Vallavolikogu liige Priit Toobal sõnas, et muuseumi sulgemise mõte on tema arvates võrdlemisi arulage, ent tunnistas, et praegusel kujul ei ole tõesti mingit mõtet muuseumi edasi pidada. "Kindlasti on majamuuseumi tarvis arendada ning see uuesti ellu äratada, sest praegune olukord, kus aastas on ehk kolmsada eurot piletitulu ja seda maja käiakse lihtsalt vaatamas, pole ka õige," leidis Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles