Ülemlävend avas kiirtee gümnaasiumipinki 11 õpilasele

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi gümnaasiumi sisseastumiskatsetele oli kandideerijaid 64 koolist ning avalduse esitas 316 õpilast. Neist veidi üle 250 jõudis vestlusele ning 11 ületas ülemlävendi ja sai juba mais kutse asuda sügisest Viljandi gümnaasiumi õppima.
Viljandi gümnaasiumi sisseastumiskatsetele oli kandideerijaid 64 koolist ning avalduse esitas 316 õpilast. Neist veidi üle 250 jõudis vestlusele ning 11 ületas ülemlävendi ja sai juba mais kutse asuda sügisest Viljandi gümnaasiumi õppima. Foto: Elmo Riig

Tänavu kevadel kasutas Viljandi gümnaasium sisseastumiskatsetel esimest korda ülemlävendit ehk need kooli pürgijad, kelle tulemused eesti keeles ja matemaatikas ületasid 70 protsenti, said juba mai algul kutse tulla sügisest gümnaasiumisse õppima. Ülejäänud õpilaste kohta langetab komisjon otsuse juuni teises pooles.

Ülemlävendiga pääses 316 kandideerimisavalduse esitanust Viljandi gümnaasiumi 11 õpilast, kellest üheksa on oma maakonnast ja kaks mujalt.

«Esimest aastat proovisime ülemlävendit ja eks see oli meile ka koht, kust võtta uut teadmist, et osata järgmistel aastatel natuke korrigeerida,» sõnas Viljandi gümnaasiumi direktor Juhan-Mart Salumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles