"Koolitants" tõmbab otsad kokku Ugala laval

Sakala
Copy
"Koolitantsu" piirkondlikul tantsupäev esines moe- ja tantsukool Face.
 
"Koolitantsu" piirkondlikul tantsupäev esines moe- ja tantsukool Face.  Foto: Elmo Riig

Festivali "Koolitants" tantsupäevade pidulikud lõppkontserdid on täna Ugala teatris. Lavale jõub kaks kontsertetendust.

Kontserdi juht on laulja ja laulukirjutaja Kelly Vask, kes osales ka Koolitantsu Kompanii suvelavastuses "Udus või ilmsi", mis jõudis publiku ette Rakvere Vallimäel möödunud aastal. Külalistena astuvad laval üles Koolitantsu Kompanii 12. lennu solistid, Šotimaa rahvuslik noorte tantsukompanii ja muusik säm.

Festivali "Koolitants" peakorraldaja Raido Bergsteini nentis, et lõppkontsert on just kunstilise tiimi vaates eriline ja inspireeriv läbilõige kogu tantsuhuvihariduse hooajast. 

"Maakondlike tantsupäevade žürii valik oli sisuliselt kõige laiem, nad vestlesid tantsupäevadel ka juhendajate ja tantsude autoritega ning lähtusid sellest, et kõik maakonnad vastavalt oma festivalil osalevate tantsude arvule piirkondlikel tantsupäevadel esindatud oleksid," rääkis Bergstein. "Lõppkontsertide kunstilised juhid otsivad juba erilisi kunstilisi hetki ning nende ülesandeks on kahe inspireeriva kontserdi kureerimine."

Lõppkontsertide koreograafid on Kadi Aare ja Maarja Pruuli. Solistid on Aale Kuks, Aarup Maaroos, Anete Pukk, Anette Lippmaa, Artur Jukola, Daili Kruusamägi, Elly Naigla, Emili Sarjas, Ethel Meier, Gerda Priisalm, Kadi Krikmann, Karolina Anvelt, Keitlin Koppa, Liisbeth Laanisto, Lissel Lõhmus, Marcos Veeber, Martta Raudsepp, Mia Vatsk, Mihkel Karus, Mirt Marleen Pevkur, Paula Oga, Pirke Tiisk ja Sofia Kõivumägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles