Nädala lahkuja Mulgi kultuurijuht lõi ukse pauguga kinni

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Ave Grenberg lahkus Mulgi kultuuri instituudi juhi kohalt, sest tema hinnangul kallutavad omanikud instituuti eemale põhikirjas ettenähtud suunast.
Ave Grenberg lahkus Mulgi kultuuri instituudi juhi kohalt, sest tema hinnangul kallutavad omanikud instituuti eemale põhikirjas ettenähtud suunast. Foto: Elmo Riig

Ei juhtu just sageli, et asutuse juht kirjutab oma tagasiastumise põhjustest pika arvamusloo. Pigem räägitakse midagi hägust poolte kokkuleppest, õigest ajast edasi liikuda ja muust ümarast. Ega erasektoris saagi väga ette heita, kui musta pesu teiste ees pesta ei soovita. Avalikes asutustes, olgu need siis omavalitsuste või riigi omad, tuleb asjade selgeksrääkimine aga kindlasti kasuks, sest seal aetakse meie kõigi ühist asja.

Mulgi kultuuri instituudi juht Ave Grenberg lõi ukse lahkudes pauguga kinni. Nagu ta ise selgitas, väsis ta omavalitsustele ehk instituudi omanikele selgitamast, kui olulised on mulgi keel ja kultuur. See peaks olema aga arutelu stardipauk, mitte tähistama selle lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles