Põhja-Sakala kärpe-eelarve pole pankades usaldust tekitanud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala valla rahaasjadega on lood olnud kehvasti ja segased juba aastaid. Tänavuse aasta eelarvega püüti astuda olulist sammu, et olukorda parandada, aga pankasid pole senised otsused veennud.
Põhja-Sakala valla rahaasjadega on lood olnud kehvasti ja segased juba aastaid. Tänavuse aasta eelarvega püüti astuda olulist sammu, et olukorda parandada, aga pankasid pole senised otsused veennud. Foto: Elmo Riig (montaaž)

Märtsis kinnitas Põhja-Sakala volikogu eelarve, milles nähti ette üsna karm kärpeplaan. Sellega kaasnes rahasumma kärbitavatesse piirkondadesse uute investeeringute tegemiseks. Paraku pole plaan teeninud piisavalt usaldust pankade silmis, kes endiselt keelduvad vallale maksepuhkust andmast.

Esialgu pole rakendunud kärpeplaan ega ka investeeringute osa. Vallavolikogu esimehe Aino Viinapuu sõnul tajusid poliitikud juba märtsis, et suure tõenäosusega on vaja koostada lisaeelarve, ning vajadus selle järele on aja jooksul kasvanud.

Suuresti oli kärpeplaan selleks, et veenda panku andma vallale maksepuhkust, mis tähendaks umbes 100 000 euro suurust kokkuhoidu kuus. Senised vastused pankadelt on aga endiselt äraütlevad ning vallal on tulnud juba paar kuud tasuda laenumakseid, milleks eelarves raha ette nähtud tegelikult ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles