Tulevikuplaanide seadmine raputab taas Põhja-Sakala vallamaja (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
See foto on tehtud eelmise aasta septembris, kui vallavanem Karel Tölp ja volikogu esimees Aino Viinapuu olid esimest päeva ametis. Siis tundusid nad olevat edasise töö suhtes suuremal üksmeelel kui praegu.
See foto on tehtud eelmise aasta septembris, kui vallavanem Karel Tölp ja volikogu esimees Aino Viinapuu olid esimest päeva ametis. Siis tundusid nad olevat edasise töö suhtes suuremal üksmeelel kui praegu. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vald on raharaskustest väljajõudmiseks hädavajaliku arengukava ja eelarvestrateegia loomise okkalisel teel jõudnud järgmise käänakuni. Kesk keerulist protsessi andis lahkumisavalduse hiljuti vallavalitsusse kinnitatud arenguspetsialist ning vallavanema ja volikogu vastasseis on üsna teravaks muutunud.

"Ma ei kommenteeri oma lahkumist. See on isiklik teema," vastas valla kauaaegne arenguspetsialist Erki Heinaste. Tavaolukorras langeb just arenguspetsialistile väga suur töökoormus, kui loomisel on valla arengukava ja eelarvestrateegia ning samal ajal pannakse kokku veel pikaaegset teehoiukava.

Vallavolikogu esimees Aino Viinapuu sõnas, et on vallamajas tekkinud vastuoludega kursis. "Tundub, et vallavanem pole kõige parema jalaga alustanud," nentis Viinapuu mullu septembris valda juhtima valitud Karel Tölbi tegevust kommenteerides. "Aga suhted on alati vastastikused ning võtab aega, et teineteise tegevuses nurki maha lihvida."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles