Viljandi Paalalinna kooli vilistlane asub kliimakantsleri kohale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Keit Kasemets
Keit Kasemets Foto: Andres Haabu

29 aastat tagasi praeguse Paalalinna kooli eelkäija, Viljandi 5. keskkooli lõpetanud Keit Kasemets on saanud kliimaminister Kristen Michalilt ettepaneku asuda ministeeriumi kantsleri ametikohale.

Kasemets ise kinnitas reedel ERR-ile, et Michal talle sellise ettepaneku tegi ning ta otsustas selle vastu võtta.

Kliimaministeerium tekib suures osas kahe praeguse ministeeriumi, keskkonna- ja maaeluministeeriumi liitmise tulemusena ning Kasemetsa ülesandeks saab nii ministeeriumide ühendamine kui rohereformi elluviimine.

Kasemets asub uuest nädalast tööle kliimaministeeriumi nõunikuna, sest praeguse kantsleri Meelis Mündi ametiaeg kestab 20. juunini. Ametisse kinnitamiseks on vaja ka valitsuse nõusolekut.

Kristen Michal ütles Vikerraadio saates "Uudis+", et Kasemets on Eesti avalikus elus aktiivselt kaasa lööv inimene, kellel on oma selge arvamus.

Keit Kasemets on rohemajanduse ettevõtte ClimaCash kaasasutaja ja ta töötas 2017.–2022. aastani Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhina. Ta on varem töötanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis siseturu asekantslerina, riigikantseleis strateegiadirektori ja Euroopa Liidu sekretariaadijuhatajana.

1998. aastal sai ta Tartu ülikoolis politoloogia bakalaureuse- ja kaks aastat hiljem magistrikraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles