Eesti parimad ämmaemandad töötavad Viljandi haiglas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Aasta ämmaemandaks valiti Viljandi haigla ämmaemand Tiia Helve (keskel) ning aasta noorämmaemandaks tema kolleeg Kadi Mitt (paremal). Aasta ämmaemandusteoks osutus Kuressaare haigla noortekabineti avamine, mille idee autor ja eestvedaja on ämmaemand Marje Altrov (vasakul).
Aasta ämmaemandaks valiti Viljandi haigla ämmaemand Tiia Helve (keskel) ning aasta noorämmaemandaks tema kolleeg Kadi Mitt (paremal). Aasta ämmaemandusteoks osutus Kuressaare haigla noortekabineti avamine, mille idee autor ja eestvedaja on ämmaemand Marje Altrov (vasakul). Foto: Erakogu

Lääne-Virumaal Käsmus sai neljapäeval alguse Eesti ämmaemandate ühingu aastakonverents, millel mulluse töö eest valiti aasta ämmaemandaks Tiia Helve ja nooreks ämmaemandaks Kadi Mitt. Mõlemad töötavad Viljandi haiglas.

Tiia Helve töötab Viljandis alates ämmaemanda kutse omandamisest 1996. aastal. Lisaks valvetööle sünnitus- ja günekoloogiaosakonnas ja rasedate jälgimisele on ta pädev ka noorte- ja gestatsioondiabeedi nõustajana. Ta on tõeline kogukonna ämmaemand, kes teeb oma tööd suure armastusega ja on eeskujuks oma kolleegidele, märkis ämmaemandate kutseühing.

Esimest korda pani sünnitusmajade fond aasta ämmaemandale välja 1000 euro suuruse stipendiumi, mida tuli Käsmu üle andma fondi tegevjuht Laine Randjärv.

Aasta noor ämmaemand on Kadi Mitt, kes töötab samuti Viljandi haiglas. Noorusest hoolimata on Kadi mitmekülgne maakonna ämmaemand, kes pakub hoolt lapseootel naistele, sünnitustel ning sünnituse järel nii haiglas kui koduvisiite tehes. Kadi on hakkaja ja ettevõtlik nii oma koduhaiglas kui ämmaemandate ühingu volikogu liikmena. Kolleegid hindavad tema pühendumust, sõbralikku ja rõõmsat olemust ning abivalmidust.

Reedel tuleb ämmaemandaid tervitama president Kersti Kaljulaid, kes oma ametiajal ja hiljemgi on ämmaemandatele avaldanud sügavat muljet naistevastase vägivalla ja naiste õiguste teemade tõstatamisega. 2021. aastal nimetati president Kaljulaid ÜRO peasekretäri üleilmseks naiste, laste ja noorukite õiguste eestkõnelejaks.

Eesti ämmaemandate ühing asutati 1927. aastal, et kaitsta ämmaemandate kui iseseisvate tippspetsialistide huve, sidudes ämmaemanduse teaduse, hariduse, hoiakud ja praktika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles