Eriarvamused Mulgimaa vallajuhtidega viivad instituudi juhataja ametist

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Sooglemäel valminud Mulgi elamuskeskusesse kolib ka Mulgi kultuuri instituut, kuid juba uue juhiga, sest Ave Grenberg on otsustanud mai lõpus ametist lahkuda.
Sooglemäel valminud Mulgi elamuskeskusesse kolib ka Mulgi kultuuri instituut, kuid juba uue juhiga, sest Ave Grenberg on otsustanud mai lõpus ametist lahkuda. Foto: Taavid Meedia ja Elmo Riig (montaaž)

Ligi neli ja pool aastat Mulgi kultuuri instituuti juhtinud Ave Grenberg lahkub ametist, sest Mulgimaa valdade plaanides näib tema meelest esikohal olevat valmiv elamuskeskus, see aga jätaks tagaplaanile kultuuri ja keele eest hoolitsemise. Instituudi omanikud sellist ohtu ei taju.

Et Sooglemäel valmiv Mulgi elamuskeskus ja instituut saaksid teineteist täiendada, tõdes Sakalale saadetud kirjas ka Grenberg, kuid ta toonitas, et kuidagi ei ole ühist arusaama, et on vaja toetada ka keelt ja kultuuri ning instituuti arendada. Tema sõnul istuvad instituudi omanikud Mulgi, Viljandi ja Tõrva vallast ka Mulgi elamuskeskuse ja arenduskoja toolidel ning soovivad fookuse seada Sooglemäele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles