Mullused minimeistrid püüavad kodus tiitlit kaitsta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mullu novembris võitsid Viljandi SK/Quercuse poisid kodus peetud turniiri.
Mullu novembris võitsid Viljandi SK/Quercuse poisid kodus peetud turniiri. Foto: Elmo Riig

Mullu Eesti miniklassi meistriks tulnud Viljandi korvpallipoisid püüavad tänavu võitu vanuseklass vanemas, 13-aastaste poiste arvestuses ning lähevad kodusele finaalturniirile vastu favoriidina.

"Eks see lisapingeid pane, aga eelmine aasta näitas, et saime pingetega hästi hakkama, ja ma ei näe põhjust, miks tänavu peaks teisiti olema," lausus Viljandi spordikooli ja korvpalliklubi Quercus treener Rauno Tamm.

Põhiturniiril pidasid Viljandi poisid eliitliigas 14 kohtumist ning ehkki nad lõpetasid teise kohaga, lähevad nad laupäeval ja pühapäeval Viljandi spordihoones asetleidvale nelja edukaima meeskonna turniirile parima paigutusega, sest võitja Rapla kaotas veerandfinaalis.

"Meid tabas hooaja keskel mõõn, kui Marten (võistkonna liider Marten Miilen – toimetus) oli vigastanud küünarnukki. Tema puudumine andis kohe tunda," rääkis Tamm.

Hooaeg lõpetati sellegipoolest teisel kohal, mis tähendas, et kaheksandikfinaali mängima ei pidanud ning veerandfinaalis tuli vastu põhiturniiril madalamal tasemel mänginud KK Hito/Toila.

Selle Ida-Virumaa meeskonna vastu võitis Viljandi ühe kohtumise 58 ja teise 28 punktiga ning jõudis esinelikusse. Seal on vastasteks võistkonnad, kellega on juba paar aastat omavahel turniiridel kohtutud. Mullusest miniklassi esinelikust on kolm taas lõppturniiril, vaid Tallinna Kesklinna kooli esindus on välja vahetanud Rakvere.

Laupäeval kell 18.15 Viljandi spordihoones peetavas poolfinaalis lähevad Viljandi poisid vastamisi võistkonnaga Nord/Cramo 2010. Esimene poolfinaal algab juba kell 16 ning selles kohtuvad Kesklinna KK/GAG Korvpalliklubi ja Rae Spordikool/Kiili SK. Pühapäeval algab pronksimäng kell 11 ja finaal kell 13.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles