Isehakanud korraldaja suunas Viljandi järve jooksul viis kiiremat ebaharilikule rajale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Linna piiril seisvad pealtvaatajad ei saanud aru, et terviseraja suunaviidal ja ümber Viljandi järve jooksul ei ole omavahel seost, ning hakkasid liidreid Karja tänavale juhatama.
Linna piiril seisvad pealtvaatajad ei saanud aru, et terviseraja suunaviidal ja ümber Viljandi järve jooksul ei ole omavahel seost, ning hakkasid liidreid Karja tänavale juhatama. Foto: Marko Saarm

Kui ümber Viljandi järve jooksu lõpuni oli veel veidi üle kilomeetri, asus linna piiril seisev pealtvaataja suunama jooksjaid järveäärsele Karja tänavale, kustkaudu staadionile jõuda on mõnevõrra keerulisem kui Tartu tänavat pidi.

Teadaolevalt suutis üks pealtvaataja suunata valele teele viis esimest. Siis jõudis kohale jooksu viimane viljandlasest võitja Keio Kits, kes sündmuskohal korra majja lõi ja haaras endaga kaasa ka hiljem teda finišis kahe sekundiga edestanud laskesuusataja Kristo Siimeri. Edasi suundusid jooksjad juba Tartu tänavale.

"Keegi sellest juhtumist edu ei saanud," sõnas jooksu peakorraldaja Mati Jürisson, kes juhtunust kuuldes kohe ise sündmuskohale sõitis ja pealtvaatajaga vestles. Jooksu korraldamise isetegevuslikult enda peale võtnud inimene arvas, et teeb jooksjatele head, juhatades neid Karja tänava otsas asuva Viljandi terviseraja suunaviida järgi. Järvejooksu ajal on aga rajavalik vaba ning jooksjad eelistavad sirget ja asfalteeritud Tartu tänavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles