Lumekahur tulistas talvepargi avatuks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud eelmisel aastal.
Foto on tehtud eelmisel aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile avati Viljandis Huntaugu nõlval lumerõnga rada.



Lumepargi eestvedaja, Otepää ettevõtja Mart Kaas rääkis, et olud on head nii lumerõngaga laskumiseks kui lumelaua- ja slaalomisõiduks.



Vahelduva eduga on mägi lahti olnud detsembrikuust saadik.


«Soodsamate ilmadega on siin käinud lumelaudurid ja lapsed,» lausus ettevõtja.



Kunstlund valmistati ka detsembris, paraku tuli õige pea pärast seda suur sula. «Kunstlume tegemise kulud on väga suured. Ega me nüüdki seda kaua valmistada jaksa,» nentis Mart Kaas.



Ta tunnistas, et lumevaesed talved pole lubanud parki korralikult arendada ning mingist kasumist pole juttugi.



Mõni aasta tagasi lootis ettevõtja koostöös spordikeskusega teha paari kilomeetri pikkuse kunstlumega suusaraja, mida võiks kasutada talvisest rajast kauem, kuid sellest mõttest pole asja saanud. Kalevi alla on pandud ka plaan, mille kohaselt saaks Huntaugu nõlvast aasta läbi töötav vaba aja veetmise keskus. «Kõik on raha taga. Vaadake, mis praegu Eestis toimub!» ütles Kaas.



Ettevõtja koostab praegu projekte, et pargi edendamiseks raha leida. «Ise me seda kõike finantseerida ei suuda, pealegi on ju mägi renditud,» selgitas Mart Kaas. «Ettevõtluse Arendamise sihtasutus vastas meie projektitaotlusele eitavalt, aga proovime uuesti.»



Kavas on rajada statsionaarne lumetootmise süsteem. «Kui külma on 7-8 kraadi, tuleks ainult nupule vajutada ja saaks lume valmis paari ööpäevaga,» kirjeldas Kaas.



Otepää ja Lõuna-Eestiga on Viljandil ettevõtja arvates siiski raske võistelda. «Temperatuuride vahe on mitu kraadi. Kui suurem sula tuleb, on Viljandis kohe lumi läinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles