Sadamad täituvad homme laadamelu ja kalavirnadega

Priscilla Õmblus
Copy
Homme on kalasadamad avatud kogu  Eestis. Valma Vanasauna sadamas saab päeva eestvedaja Leo Aasa sõnul kala osta, maitsta, kalaprinti teha ja kuulda õpetussõnu, kuidas kala püüda.
Homme on kalasadamad avatud kogu  Eestis. Valma Vanasauna sadamas saab päeva eestvedaja Leo Aasa sõnul kala osta, maitsta, kalaprinti teha ja kuulda õpetussõnu, kuidas kala püüda. Foto: Elmo Riig

Homme on viies üle-eestiline avatud kalasadamate päev, millel tutvustatakse mere ja kalandusega seotud tegevusi ning pakutakse laadamelu ja kosutavat kalatoitu. Viljandimaal löövad kaasa Valma ja Jõesuu sadam.

Valma Vanasauna sadamas kalasadamate päeva korraldava Leo Aasa sõnul tuleb homme tegus programm, alustades õngeõppest ja lõpetades kalaprindi tegemisega. "Kalatooteid müüme, ansambel mängib, teabekeskustes saab infot ja räimepraadija tuleb ka," loetles Aasa ning lisas: "Viimati, enne koroonat, oli niimoodi, et pannil oli 60 kilo räime ja järjekord oli taga meeletu, kui neid praeti."

Kalurile pole vihm kunagi mingi takistus olnud ja Aasa kinnitas, et seda pole vaja karta. Kui ilm on aga jahedavõitu, siis tuleb soojalt riidesse panna. "Jahedat ilma näitab jah, aga vihma ei luba," lausus ta. "Ühel aastal, kui oli Jõesuus see laat, siis sadas, aga ausalt öeldes müüdi siis kõige rohkem kaupa. Oleneb, kustpoolt tuul tuleb – üle järve tuul on jahedavõitu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles