Jooksupüha tuleb taas, favoriidid esireas

Priscilla Õmblus
Copy
Eelmisel aastal ümber Viljandi järve jooksu võitnud Roman Fosti on ka tänavu korraldajatele kinnitanud, et tuleb starti.
Eelmisel aastal ümber Viljandi järve jooksu võitnud Roman Fosti on ka tänavu korraldajatele kinnitanud, et tuleb starti. Foto: Elmo Riig

Kalendris punasega märgitud kevadpüha, 1. mai on Viljandis ligemale sajandi olnud jooksjate pidupäev. Tänavugi on korraldajatel juba pikemat aega käed tööd täis ja põnevus kerib: kes on seekordse, 94. jooksu favoriidid; mis riigi lipp tuleb esimest korda rajale organiseerida; missuguseks kujuneb ilm?

«2327 – näed, kaks tuli just juurde,» lausus telefonikõne ajal registreerunute nimekirjaga tõtt vaatav korraldustoimkonna eestvedaja Mati Jürisson. Ja neid tuli juurde veel ja veel.

«On küll kena list­: eelmise aasta esikümnest peaks seitse-kaheksa kohale tulema,» nentis Jürisson, pidades mulluse võitja Roman Fosti kõrval favoriitidena silmas näiteks Kaur Kivistikku, Olavi Allaset ja Karel Hussarit, kohalikest välejalgadest näiteks Keio Kitse ning naistest näiteks Pille Hinni, õdesid Leila ja Liina Luike, Helen Belli ja Liis-Grete Arrot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles