Marko Suurmägi: kas jälle üks Viljandi veekeskus sai lõpu?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi spaahotelli arendamine seisab järsult kerkinud kulude tõttu.
Viljandi spaahotelli arendamine seisab järsult kerkinud kulude tõttu. Foto: KOKO arhitektuuribüroo

Kui Viljandi linna ja valla poliitikud asuvad mai lõpus arutama Rakvere Aqva Spa esindajate palvet lükata Viljandi spaahotelli avamine aasta või rohkem edasi, tuleb neil sellele vastata eitavalt, korra juba pikendatud leping lõpetada ja hakata otsima uusi võimalusi.

See ei tähenda, et spaahotelli plaan tuleks surnuks kuulutada. Loodetavasti tähendab see vastupidist. Suure tõenäosusega ei teki uut võimalust siiski paari järgmise aasta jooksul. Ja ülikeeruline on uskuda, et tekib veel parem võimalus kui Rakvere meeste plaan, mis, olgem ausad, on parim, mis Viljandil alates 1998. aastast seoses veekeskusega on olnud. Lihtsalt see leping, milles on linnal ja vallal kahe peale kohustus tasuda 451 000 eurot aastas ning saada selle eest alates 2022. aasta septembrist – nüüd siis, pikendatud plaani järgi 2024. aasta septembrist – nii- ja naapalju ujumistunde aastas, on sedavõrd vananenud, et sellega ei ole enam kuhugi minna.

Pole vahet, kas spaahotell valmib 2024., 2025. või mõnel teisel aastal – need summad, mis lepingus kirjas, ei kehti. Esiteks seisab selles, et laste ujumistundide summad vaadatakse igal aastal üle vastavalt elukalliduse tõusule. Et inflatsioon on kihutanud tempoga 25 protsenti aastas, tekiks poliitikute ja arendaja vahel kohe vaidlus, kas 451 000 eurot aastas oli 2022. aasta pakkumine ja sealt alates läks lahti summa indekseerimine elukalliduse järgi või peab see summa olema ujula ava-aasta hind. Igal juhul andis arendaja Viljandi linnavolinike küsimustele vastates selgelt mõista, et summad, mis kirjutati lepingusse 2019. aastal, ei ole nüüd enam tõsiselt võetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles