Ugalas tuleb Eesti-Läti disko

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pidutsetakse Ugala kohvikus ja terrassil.
Pidutsetakse Ugala kohvikus ja terrassil. Foto: Marko Saarm

Ugala teatrikohvikus ja terrassil algab reedel, 5. mail kell 22 Eesti-Läti disko retrost tänapäevani.

Suveootuses tantsupidu on Ugala ja Valmiera teatri esimese koostöölavastuse üks osa. Lavastus jõuab publiku ette 2024. aasta sügiseks.

Peoõhtu algab tervitussõnadega teatrijuht Garmen Taborilt ning projekti lühitutvustusega lavastaja Andres Noormetsalt ja näidendi autorilt Ott Kiluskilt. Kohal on ka lavastustrupp Valmiera teatrist. Õhtu jätkub Eesti ja Läti DJ-dega. Eesti poolelt mängitavad muusikat lavastaja Andres Noormets ja näitleja Alden Kirss, Lätist näitlejad Klinta Reinholde ja Eduards Johansons. Saabujatele pakutakse tervitusjoogiks Läti õlut. Baaris on saadaval Lätile ja Eestile omased suupisted.

Ugala ja Valmiera teatri sõprus ulatub 1953. aastasse, mil Valmiera teater esimest korda Ugalat külastas. Sõpruse 70. aastapäeva puhul ühendataksegi kahe teatrilinna loomejõud ning tuuakse publiku ette värske lavastus.

Lavastusprotsessi on kaasatud nii Valmiera kui Ugala teatri näitlejad ning mõlema teatri tehnilised meeskonnad ja kunstnikud. Suur koostöölavastus esietendub 2024. aasta septembris ning kahe riigi teatrisõpradeni jõuab kokku vähemalt 20 etendust nii Eestis kui Lätis.

Teatrite ühisprojekt on ühtlasi osa "Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024" põhiprogrammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles