Päev täis uustulnukaid. Ramsi lasteaias hakkasid kooruma vutitibud

Merlin Kuld
, reporter
Copy
17 päeva ootust lõppes Ramsi lasteaia Mõmmikute rühma lastele kolmapäeval: siis nägi ilmavalgust esimene tibu. Neljapäeva pärastlõuna möödus laua ääres järgmiste tibude koorumist oodates ja vaadates.
17 päeva ootust lõppes Ramsi lasteaia Mõmmikute rühma lastele kolmapäeval: siis nägi ilmavalgust esimene tibu. Neljapäeva pärastlõuna möödus laua ääres järgmiste tibude koorumist oodates ja vaadates. Foto: Marko Saarm

"Tibu-tibu, ära näita!" "Tuleb-tuleb, ta tule-eeb!" Ramsi Tarukese lasteaia Mõmmikute rühmas on viimased kolm nädalat olnud elevust täis: kuueaastased mudilased istuvad ümber haudemasina ja ootavad, millal ometi sinna pandud munast tibu kooruma hakkab. Kolmapäeval tervitaski neid esimene vutitibu.

Mõmmikute rühma õpetaja Triin Pääbus rääkis, et projekti "Tibu-tibu ..." idee tuli tänu tema emale. "Mu ema tegeleb vuttidega ja ta soetas endale haudemasina, et mitte igal aastal vutte osta, vaid proovida neid ise kasvatada. Tal olid kukevutid olemas ja mõtles, et vaatab, kuidas välja tuleb."

Sealt tekkiski Pääbusel idee tibude koorumist lasteaialastele näidata. "See on ju päris elu," märkis õpetaja. "Ema oli nõus mulle masinat laenama ja selleks ajaks mune korjama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles