Tarvo Madsen: kas teie tahaksite tööl käimise eest maksta? Ei? Miks küll?

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Tarvo Madsen
Tarvo Madsen Foto: Georg-Sander Männik

LUGESIN 27. aprilli Sakalast lugu "Tänavu pääseb Viljandi töömalevasse tasu eest" ning endise viljandlase ja endise Viljandi noortevolikogu liikmena ei saa ma vakka olla. Lugu räägib sellest, et Viljandi linna ja valla noored peavad nüüdsest töömalevas osalemise eest maksma, vastavalt siis 20–25 või 40 eurot inimese kohta.

See on minu meelest absurdne. Mulle ei mahu see lihtsalt pähe: noor peab oma vaat et olematust teenistusest maksma osa ära selle eest, et vaheajal tööl käia! Või siis peavad maksma vanemad selle eest, et nende laps saaks taskuraha teenida. Niisugune asi paneb mind arvama, et Viljandi linna- ja vallajuhid ei mõista, mis on noorsootöö, ega hooli sellest. Selgitan, miks.

OLGU alustuseks öeldud, et ma pole asjaosalistega rääkinud, kuid olles aastaid Viljandi noortevolikogu töös osalenud ning mitu aastat maakonnalehes linna- ja vallavalitsuste siseelu kajastanud, tean enda arvates üsna hästi, kuidas Viljandimaal asjad käivad, ning aiman selle probleemi alget. Käisin ka ise koolipoisina mitu korda Viljandi töömalevas ning väärt kogemuste kõrval sain sealt uusi sõpru ja tuttavaid. Ikka kohe hulgaliselt. Samas oli vähemalt minule ja minuga koos malevas olijatele peamine motivaator siiski raha, mida meile oma aja panustamise eest maksti. Ma ei näe mingit põhjust kahelda, et see on nii ka praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles