Noored jõgevalased käisid kambaga kõrgharidust uudistamas

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Võimalikud tudengid käisid kultuuriakadeemia avatud uste päeval kõrgharidusvõimalusi uudistamas.
Võimalikud tudengid käisid kultuuriakadeemia avatud uste päeval kõrgharidusvõimalusi uudistamas. Foto: Marko Saarm

Viis noort jõgevalast rääkisid kultuuriakadeemia garderoobis üleriideid ära võttes, et avatud uste päevale tulid nad küll ühe autoga, kuid ootused, mida Viljandis õppida, on neil erinevad.

«Me klassikaaslased ei ole, aga saame omavahel läbi,» selgitas Joosep Palmiste ja rääkis, et nemad neljakesi on veel XI klassi õpilased, aga Marta-Helene Hansing on lõpuklassist. Palmiste lisas, et nad saadavad ühe juba ette Viljandisse luurele, kuidas siin kõrgkoolis käia on. Siiski oli ka teistel mõttes tulevaks aastaks erialavalikus selgust saada. Nad huvitusid kultuurikorraldusest, helitehnoloogiast ja muusikast, et aga enamikul seltskonnast on valiku langetamiseks aega, võis kõigele pakutule pilgu peale visata.

Marta-Helene Hansing ja Helis Kiis jutustasid, et õigupoolest on neil Viljandis juba tuttavaid ees ja linn oleks pärast gümnaasiumi hea valik. Palmiste märkis, et tallegi tundub Viljandi sümpaatne linn – vähemasti selle ühe korra pealt, mis ta on siin käinud. Pärast kõrgharidusvõimaluste uuri­mist lubasid noored ka linnatiiru teha ja Palmiste lisas naljatledes, et juba oli ta siin märganud Sportlandi, Rahva Raamatut ja isegi valgusfoore. «Meil on ju kõige suuremad kohad kaubahall ja Konsum,» jätkas ta lõõpimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles