Ugalas jõuab publiku ette hooaja viimane uuslavastus

Margus Haav
, reporter
Copy
"Head lapsed" on retk omanäolises maailmas, milles neli inimest otsivad ja igatsevad head, aga keegi neist ei tea enam kindlalt, mis on hea ja mis mitte. Foto on tehtud proovisaalis.
"Head lapsed" on retk omanäolises maailmas, milles neli inimest otsivad ja igatsevad head, aga keegi neist ei tea enam kindlalt, mis on hea ja mis mitte. Foto on tehtud proovisaalis. Foto: Silver Kaljula

Laupäeval, 29. aprillil jõuab Ugala väikese saali lavale hooaja viimane uuslavastus, Ringo Ramuli "Head lapsed". Selle aluseks on 2009. aasta Kreeka film "Koerahammas".

Linateos kandideeris parima võõrkeelse filmi Oscarile ja võitis Cannesi filmifestivalil programmi "Un Certain Regard" peapreemia. Selle stsenaristid on Yorgos Lanthimos ja Efthymis Filippou ning režissöör Yorgos Lanthimos. "Koerahamba" ainetel on Ugala lavastuse jaoks loonud teksti dramaturg Roos Lisette Parmas. 

"Kui ma lavastuse alusmaterjaliks olevat filmi kunagi ammu nägin, siis raputas see mind korralikult läbi ja seadis end kusagile alateadvusesse," rääkis lavastaja Ringo Ramul. "Nüüd mõnda aega tagasi volpsatas ta sealt välja ja tundus, et on sobilik hetk tegelda teemadega nagu manipulatsioon, soov jumalat mängida ja üle ääre ajav armastus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles