Käib Kõpu vallamaja oksjon, alghind oli 1 euro

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Kõpu vana vallamaja läks oksjonile 1-eurose alghinnaga.
Kõpu vana vallamaja läks oksjonile 1-eurose alghinnaga. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallavalitsus müüb oksjonikeskkonnas osta.ee kunagist Kõpu vallamaja. Alghind oli 1 euro, kuid kolmapäeval, kui enampakkumise lõpuni oli jäänud enam-vähem ööpäev, oli hind kerkinud 7000 euroni, tehtud oli 52 pakkumist.

Kõpus Tipu tänaval asuval 16 600 ruutmeetri suurusel kinnistul on elamu, saun-pesuköök ja kuurid. Hooned on müüja kinnitusel rahuldavas seisukorras ning vajavad investeeringuid.

Vana maja ehituslik seis on abivallavanem Jaanus Rahula sõnul allpool rahuldavat ning vallal kui omanikul hoone remontimiseks raha pole. «Vahetamist vajaks elektrisüsteem ning korstnad tuleks uuesti laduda,» märkis ta. Kahekorruseline majas olevatest korteritest kolm on välja üüritud, üürilepingud kehtivad 30. juunini.

Kinnistul paiknevad mälestuskivid. Kinnisasja uus omanik peab tagama nende säilimise samas asukohas. Kõik kividega seotud muudatused tuleb kirjalikult kooskõlastada Põhja-Sakala vallavalitsusega.

Kohalike meenutuste kohaselt kolis vallavalitsus majast ära 1990. aastatel ning hiljem oli seal mõnda aega raamatukogu. Viimased aastakümned on maja olnud kasutusel elamispinnana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles