Isejuhtivat autot arendav Clevon pääseb börsilt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi tänavatel on Clevoni robotkullerid tavapärased liiklejad.
Viljandi tänavatel on Clevoni robotkullerid tavapärased liiklejad. Foto: Elmo Riig

Aktsiaseltsi Clevon Investors tehtud vabatahtlik ülevõtmispakkumine aktsiaseltsi Clevon aktsionäridele oli sedavõrd edukas, et 93,15 protsenti aktsiatest läheb uuele ettevõttele üle ning see tähendab, et ettevõte pääseb börsilt, et otsida uut raha. Ülejäänud aktsionäridelt tuleb aktsiad tagasi osta õiglase hinna eest.

Viljandis isejuhtivat autot arendav Clevon pidi edasiseks tööks vajamineva 20 miljoni euro leidmiseks aprilli jooksul meelitama vähemalt osa väikeinvestoreid oma aktsiatega uude ettevõttesse. Ettevõtte asutaja ja suuromaniku Arno Küti sõnul annab börsilt lahkumine võimaluse raha leida ja pankrotti vältida. "Edasiseks on meil kindlus olemas ja saame edasi minna," lisas ta.

Clevon Investors tegi 31. märtsil Clevoni aktsionäridele vabatahtliku ülevõtmispakkumise, mille käigus võimaldas vahetada kokku kuni 3 544 427 Clevoni aktsiat sama arvu uue ettevõtte aktsiate vastu. Pakkumine lõppes 21. aprillil ning selle käigus märgiti kokku 1 511 848 aktsiat, teatas Nasdaq Tallinn. Pakkumise arveldus on plaanitud eeldatavasti 25. aprillile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles