REPORTAAŽ "Näed, inimesed on seaduskuulekad!" ehk Veidi üle tunnikese lõkkepatrullitiiru päästeautoga

Copy
Pühapäeval kella 10 ajal sõitsid Viljandi päästjad linnast välja, et teha patrullitiir maapiirkonnas ja kontrollida lõkete ohutust.
Pühapäeval kella 10 ajal sõitsid Viljandi päästjad linnast välja, et teha patrullitiir maapiirkonnas ja kontrollida lõkete ohutust. Foto: Marko Saarm

Pühapäeva hommik. Ilm on päikeseline, kuiv ja soe – ühtpidi mõnus aeg aias toimetada, grillida ja lõket teha, kuid teistpidi muret tekitav aeg, mil päästjad peavad inimestele meelde tuletama tuleohutusnõudeid. Pooleteisetunnine patrullitiir pühapäeval Viljandi külje all aga näitas siiski, et lõkketegemise kohta päästjatel palju sõnu peale lugeda pole vaja, sest nagu nad ise ütlesid, on inimesed muutunud teadlikumaks.

Et ilm oli nädalavahetusel kuiv, enamasti sajuta, suurenes looduses ka tuleoht laialdaselt. Seetõttu patrullisid Lõuna-Eesti päästjad oma väljasõidupiirkondades ja kontrollisid, kuidas lõkketegemisel täidetakse ohutusnõudeid ning kas peetakse kinni kulupõletamise keelust, et ära hoida ulatuslikke maastikupõlenguid.

Kevadsoojus on pannud rahval näpud aiatöö järgi sügelema ning selle juurde kuulub sageli grillimine või lõkketegemine. Eile tähistati ka jüriööd ja süüdati õhtul nii mõnelgi pool jürituli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles