Romeo Pikand jõudis Itaalias Euroopa meistrivõistluste etapil finaalsõitudesse

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi krossisõitja Romeo Pikand jõudis Itaalias peetud Euroopa meistrivõistluste etapil finaalsõitudesse.
Viljandi krossisõitja Romeo Pikand jõudis Itaalias peetud Euroopa meistrivõistluste etapil finaalsõitudesse. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalavahetusel peeti Itaalias Pietramuratas motokrossi maailmameistrivõistluste neljandat etappi, mis oli ühtlasi EMX125 klassi Euroopa meistrivõistluste teine etapp, kus võistleb ka Viljandi motokrossisõitja Romeo Pikand, kes pääses kõrgetasemelises konkurentsis finaalsõitudesse.

EMX125 klassis oli sõitjaid kohale tulnud nii palju, et tuli moodustada kaks kvalifikatsioonigruppi. Ajasõidus osales 96 sõitjat ja tehti kaks gruppi, kus 48 sõitjast pääseb edasi 20 paremat. Esimesse gruppi kuulus ka Romeo Pikand, kes sai kirja 21. ringiaja ja jäi esimesena esmalt paberite järgi otse finaalipääsuta – talle kuulus nii-öelda reservkoht, kui keegi peaks oma finaalikohast loobuma. See oli mõru, kuna ajaliselt jäi puudu vaid 0,009 sekundit.

"Nagu ütleb eesti vanarahva tarkus, siis kellegi õnnetus on kellegi õnn – siis nii juhtuski, et üks konkurent vigastas ennast ajasõidus hiljem ja Romeo pääseski finaalsõitudesse," rääkis Ergo Pikand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles