Sõudjad kogusid vormi lõunalaagrites ja alustasid hooaega rahvusvaheliste regattidega

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi sõudjate parima tulemuse eest kandis selle võistlushooaja esimestel võistlustel Horvaatias hoolt Gerli Endrekson, kes oli ühtlasi ka koondisse pääsu nimel pingutavate Eesti sõudjate parim, tulles ühepaadil hõbemedalile.
Viljandi sõudjate parima tulemuse eest kandis selle võistlushooaja esimestel võistlustel Horvaatias hoolt Gerli Endrekson, kes oli ühtlasi ka koondisse pääsu nimel pingutavate Eesti sõudjate parim, tulles ühepaadil hõbemedalile. Foto: Erakogu

Et Eestis tuli veel oodata kevadist soojust ja jää minekut järvelt, väisasid Viljandi sõudjad laagreid lõuna pool, kus neid kostitasid soojakraadid. Aga ega puhkamas käidud: Itaalias ja Horvaatias alustati ka võistlushooaega.

Aprillikuus algas paljudel Eesti koondisse pürgijatel võistlushooaeg, sest nii mõnedki Itaalias laagris viibivad atleedid osalesid Piedilucos peetud rahvusvahelisel regatil: U23 vanuseklassi kaheksapaadil tegi kaasa viljandlane Leo Muiste. Viljandi sõudmistreeneri Ruth Vaari sõnul pidanuks algses koosseisus olema esindatud ka Rainer Oras, kes jäi paraku vigastuse tõttu paatkonnast välja.

Kaheksapaadi meeskond koosseisus Markus Uibo, Karl-Joosep Raudkivi, Karl Kristofer Orgse, Mark Theodor Jalakas, Kaarel Kiiver, Leo Muiste, Uku Siim Timmusk, Nikita Zogla ja roolimees Ander Koppel käis võistlemas kahel päeval, olles vastavalt neljas ja viies. Mõlemas sõidus kogunes Itaalia esindusele kaotust veidi alla 20 sekundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles