Mõisapidaja tahab tüli lõpetamise eest vallalt 90 000 eurot ja sihtasutust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vald andis Suislepa mõisa hoonestusõiguse lepinguga kohalikule mittetulundusühingule 2016. aastal ning tahab seda nüüd juba enam kui pool aastat endale tagasi.
Vald andis Suislepa mõisa hoonestusõiguse lepinguga kohalikule mittetulundusühingule 2016. aastal ning tahab seda nüüd juba enam kui pool aastat endale tagasi. Foto: Marko Saarm

Viljandi valla poliitikute meelest lepinguga võetud kohustused täitmata jätnud Suislepa mõisa praegune haldaja pakub suure tõenäosusega eesootava kohtuprotsessi vältimiseks välja, et vald peaks talle maksma 90 000 eurot ja asutama ühise sihtasutuse mõisakompleksi edasiseks arendamiseks. Vallavanem nimetab pakkumist huvitavaks lugemiseks.

"On päris põnev näha, kuidas mõni inimene mõtleb," ohkas Viljandi vallavanem Alar Karu mittetulundusühingu Suislepa Mõis juhatuse liikmelt Kairi Kärnerilt tulnud ettepanekute peale. Kärner soovib, et vald tasuks enne tähtaega hoonestusõiguse lepingu lõpetamise eest ühingule poole neist kuludest, mida mõisa haldamiseks on viimase seitsme aasta jooksul tehtud.

Kärneri arvutuste kohaselt on kogukulu 180 000 eurot, mis tähendab, et vald peaks maksma talle 90 000 eurot. Seejärel tuleks mõisapidaja pakkumise kohaselt asutada ühingu ja valla osalusel sihtasutus, mis järgmise viie aasta jooksul mõisat arendaks. Ettepaneku kohaselt võtaks mittetulundusühing lepinguga enda kanda mõisa igapäevase juhtimise ja töö korraldamise, aga vald tasuks ühingule tehtud investeeringud, mida on 25 000 eurot, ning kannaks edaspidi mõisa ja kinnistu ülalpidamisega seotud kulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles