Viljandi kaotas tulumaksust miljon krooni

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnakassasse laekus tänavu jaanuaris üksikisiku tulumaksust miljon krooni vähem kui aasta tagasi ning see võib sundida linnavalitsust tegema eelarves kavandatust suuremaid kärpeid.


Kui aasta tagasi tuli linnakassasse tulumaksust 14 369 000 krooni, siis tänavu oli see summa 13 399 000 krooni. «Siin mängisid oma osa koondamised ja palkade vähendamine, aga ka asjaolu, et detsembris maksti inimestele kindlasti vähem jõulutoetusi või -preemiaid kui aasta varem,» rääkis linnapea Kalle Jents.

Viljandi linnavalitsuses valmis tänavuse aasta eelarve esimene variant juba detsembris, kuid õige pea mõisteti, et projekt on osutunud liiga optimistlikuks, ning asuti nii tulude kui kulude poolt vähendama.

Nii kärpisid linnajuhid ka üksikisiku tulumaksust loodetavat summat 154 miljonilt kroonilt 148 miljonile. «Nüüd tundub, et ka see võib natuke ülepakutud summa olla,» nentis Kalle Jents.

Viljandi linnaeelarve uus variant on peaaegu valmis, kuid ilmselt vähendavad seda praegu riigieelarves tehtavad kärped.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles