Järgmisel nädalal viiakse tasuta aiajäätmeid ära

Priscilla Õmblus
Copy
Kevadised aiatööd on hoos. Järgmisel nädalal viiakse viljandlaste kevadised aia- ja haljastusjäätmed tasuta ära.
Kevadised aiatööd on hoos. Järgmisel nädalal viiakse viljandlaste kevadised aia- ja haljastusjäätmed tasuta ära. Foto: Elmo Riig

Esimene kevadise aia- ja haljastusjäätmete tasuta äraveo tiir tehakse Viljandis 24.–28. aprillini ja teine 8.–12. maini.

ÄRAVEDU

Viljandi on jaotatud veopäevade alusel viieks piirkonnaks.
Viljandi on jaotatud veopäevade alusel viieks piirkonnaks. Foto: Viljandi linnavalitsus

Viljandi linn on jaotatud veopäevade alusel viieks piirkonnaks. Äravedu toimub piirkonniti eri nädalapäevadel.

  • E – 24. aprill, 8. mai
  • T – 25. aprill, 9. mai
  • K – 26. aprill, 10. mai
  • N – 27. aprill, 11. mai
  • R – 28. aprill, 12. mai
Allikas: Viljandi linnavalitsus

Nagu andis teada Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juht Annika Vihmann, on linn jaotatud veopäevade alusel viieks piirkonnaks. "Juhime tähelepanu ka sellele, et lehti ja oksi ei veeta ära ühel ja samal ajal. Põhjus on erinevates jäätmekäitluse tehnoloogiates. Seega ei ole vaja muret tunda, miks oksad viidi ära, aga lehed jäeti maha," märkis ta pressiteate vahendusel.

Et jäätmete äravedu laabuks, on vaja väga täpselt järgida etteantud nõudeid. Oksad tuleb koguda eraldi, lõigata kuni 1,3 meetri pikkuseks ja kokku siduda. Puulehtede, tõrude ja muude aiajäätmete kogumisel tuleb arvestada, et koti raskus ei ületaks 25 kilogrammi. Seotud oksad ja jäätmekotid tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval, sest auto sõidab kogumispäeval piirkonnast läbi ühe korra ja kui kogumine toimub hommikul, siis pärastlõunal välja toodud lehekotti samal nädalal enam ära ei viida. Kui panna lehekott valmis veole eelneval päeval, ei jää see järgmist veokorda ootama. Lehekotid ja oksapundid tuleb kindlasti tõsta kinnistuga külgnevale tänavaalale või kinnistu mõttelisele piirile eeldusel, et puudub kogumist takistav piire. Kinnistutele jäätmeveoauto ei sõida ja hoovist lehekotte peale ei võta.

Kogutud okste ja lehekottide asukohta ei ole vaja eelnevalt registreerida. Tasuta viiakse oksad ja lehepraht ära linna haldusterritooriumil olevate elamute (kortermajad, ridaelamud ja eramud), lasteaedade ning üldharidus- ja huvikoolide territooriumidelt. Kui lehtede ja haljastusprahi seest leitakse segaolmejäätmeid, siis neid kotte tasuta ära ei viida.

Aia- ja haljastusprahi äravedu on võimalus jäätmetest tasuta vabaneda. Keskkonnasäästlikum on vähemalt osa aiajäätmeid kompostida oma kinnistul.

Eraisikud, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel on Viljandis, saavad aia- ja haljastusjäätmed tasuta anda ka jäätmejaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles