Ugala teatri järgmiseks loominguliseks juhiks saab Liis Aedmaa

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Liis Aedmaa on töötanud Ugala teatris nüüdseks kümme aastat.
Liis Aedmaa on töötanud Ugala teatris nüüdseks kümme aastat. Foto: Hele-Mai Alamaa

Sügisel ametist lahkuva Tanel Jonase asemel asub Ugala teatri loomingulise juhi kohale dramaturg ja lavastaja Liis Aedmaa.

Ugala juhi Garmen Tabori moodustatud komisjoni otsusega hakkab tulevikus teatri loomingulist suunda kujundama Liis Aedmaa, kes praegu töötab seal dramaturgina. Loomingulise juhina alustab ta tööd 1. septembrist. Praeguse loomingulise juhi Tanel Jonase ametiaeg Ugalas lõpeb 31. augustil.

Teatrijuht Garmen Tabor teatas pressiteate vahendusel, et Liis Aedmaa nägemus loomingulise juhi rollist ja tulevikuplaanidest Ugalas andis kindluse, et ametisse valitakse õige inimene. "Liis tunneb teatrit Eestis ja maailmas, tajub hästi teatritöö erinevaid tahke, tunneb nii Ugalat kui selle eripära ning Viljandi linna. Liis on Ugala inimestele tuttav ja oma ning samuti Ugalas mitmel korral juba lavastanud," rääkis Tabor.

Liis Aedmaa on 2002. aastal lõpetanud Tartu ülikooli ajaloolasena. Ta on töötanud Ugala teatris 2013. aastast dramaturgina ja olnud sealjuures paljude lavastuste loomingulisse protsessi kaasatud. Ugala teatris on Aedmaa käe all valminud pikka aega publikuarmastust nautinud autorilavastus "Emadepäev" ja koos Laura Kallega loodud lavastused "Kui me nüüd ei sure, ei sure me kunagi" ning seni mängukavas olev "Kui sa tuled, too mul lilli".

Liis Aedmaa on aktiivselt tegev Viljandi poliitikas. Valimisliidu Südamega Viljandis nimekirjas valiti ta 2021. aastal linnavolikokku. Seejärel töötas ta aasta linnavalitsuse liikmena. Praegu on ta volikogu kultuuri- ja spordikomisjoni esimees.

44-aastane Liis Aedmaa on Ugala teatriga kokku puutunud lapsest saadik, sest tema isa Jaak Allik oli Ugala kunstiline juht aastatel 1983–1988 ning 1991–1995. Lisaks oli Allik 2001–2003 Ugala direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles