Kas mittenakkav külmetushaigus on olemas? Viljandi haigla arst andis välja raamatu tervisemüütidest

Priscilla Õmblus
Copy
Autor Liis Puis oma raamatuga "Meditsiinimüüdid ja nende teaduslikud selgitused ehk Kas mittenakkav külmetushaigus on olemas"
Autor Liis Puis oma raamatuga "Meditsiinimüüdid ja nende teaduslikud selgitused ehk Kas mittenakkav külmetushaigus on olemas" Foto: Maarja Evert

Viljandi haigla PAIK teenuse arst Liis Puis kirjutas raamatu "Meditsiinimüüdid ja nende teaduslikud selgitused ehk Kas mittenakkav külmetushaigus on olemas", milles valgustab inimeste hulgas levinud tervisemüütide tagamaid, tuginedes seejuures teadusele ja tõenduspõhisusele.

"Suurem osa müütidest vajab kummutamist, ent on ka selliseid, millel on isegi veidi teaduspõhja all," selgitas Puis. "Lisaks proovin oma raamatus selgitada, kuidas müüdid on tekkinud. Raamatus tuleb juttu näiteks sellest, kas mittenakkav külmetushaigus on olemas, kas porgand parandab silmanägemist või kas kivi peal istudes võib saada põiepõletiku."

Ta lisas, et see teos on mõeldud kõigile, kes pole arstiteadust õppinud, aga kellel on huvi meditsiini vastu ja kes tahavad sellest rohkem teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles