Linnavalitsus ootab ligi 29 000 euro jagamiseks taotlusi

Sakala
Copy
Taotlusi saab esitada 2. maini. 
Taotlusi saab esitada 2. maini. Foto: Elmo Riig

2. mai südaööni saab esitada taotlusi Viljandi projektitoetuste tänavusse kolmandasse taotlusvooru. Samaks ajaks oodatakse taotlusi loome-, spordi- ja õpilasstipendiumi saamiseks.

Projektitoetuse taotlusvooru oodatakse taotlusi tegevustele, mis toimuvad tänavu 1. maist 31. detsembrini. Toetus on mõeldud kohalikele ja linna külalistele mõeldud ühekordsete või traditsiooniliste ürituste ja ühistegevuste korraldamiseks. Oluline on, et tegevus, milleks toetust taotletakse, saaks teoks Viljandis ja oleks kasuks siinsetele elanikele. Taotlusi oodatakse kultuuri-, spordi-, sotsiaal-, haridus- ja noorsootöö valdkonnas. Korraga saab projekti esitada ühes valdkonnas.

Kolmandas taotlusvoorus jagatakse kultuurivaldkonnas 9750, spordivaldkonnas 9500, haridusvaldkonnas 1175, noorsootöö valdkonnas 2258 ja sotsiaalvaldkonnas 2835 eurot.

Loomestipendium määratakse kujutava kunsti, rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal Viljandis tegutsevatele või siin elavatele autoritele ja esitajatele, et väärtustada ja toetada nende tegevust siinses kultuurielus.

Spordistipendium määratakse Viljandit või Viljandi spordiklubi esindavatele Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamises ja populariseerimises nii kodulinnas kui kogu maailmas.

Õpilasstipendium on mõeldud üldhariduskoolides õppivale õpilasele, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi linn. Stipendiumi saab taotleda Eestis või välisriigis õppiv või sinna õppima asuv õpilane, kes vastab vähemalt ühele statuudis nimetatud tingimustest.

Loome- ja spordistipendiumide taotluste esitamises on käimas teine voor ning mõlemas valdkonnas on jagada 2000 eurot, õpilasstipendiumi fondi suurus on 1600 eurot.

Stipendiumide taotlemiseks tuleb esitada põhjendatud taotlus koos isiku tegevuse kirjelduse ja saavutuste loeteluga, stipendiumi kasutamise eesmärk ja oodatav tulemus ning vähemalt üks allkirjastatud soovituskiri. Loomestipendiumi taotlemiseks tuleb lisaks esitada koopia käsikirjast, kavast, maketist või teosest, mille teostamiseks stipendiumi taotletakse.

Taotlemine toimub e-keskkonnas spoku, kuhu saab sisse logida, valides linna kodulehel ülamenüüst e-teenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles