Politsei võtab sel nädalal liikluse luubi alla

Sakala
Copy
Politsei liiklustalgud on tänavu 17.–23. aprillini.
Politsei liiklustalgud on tänavu 17.–23. aprillini. Foto: Sander Ilvest

Esmaspäevast pühapäevani kestvatel liiklustalgutel mõõdavad politseinikud kiirust ja rahustavad liiklust kõikjal Eestis.

Kui varasematel aastatel on liiklustalgud kestnud ühe ööpäeva, siis tänavu pühendavad korrakaitsjad neile terve nädala.

Nagu nentis politseikolonelleitnant Sirle Loigo, on igal aastal rakenduse kaudu teada antud tuhandetest kohtadest, kus on kiiruseületajaid märgatud, ja ühe päevaga politseipatrullid kõikjale ei jõua. "Seetõttu võtame sel korral sõidukiiruse oma põhifookusesse terveks nädalaks, et põhjalikumalt süveneda meile teada antud kohtadesse, olla pikemalt nähtaval ja sellega rohkem liiklejaid mõjutada. Kohti, kus näeme, et kihutamise probleem on suur, külastame nii selle nädala jooksul kui ka edaspidi korduvalt."

Politsei kutsub kõiki huvilisi liiklustalgute nädalal jälgima veebilehte www.liiklustalgud.ee, kuhu kuvatakse kontrollitud paikade kohta tagasisidet, kas ja mida korrakaitsjad seal märkasid.

Tänavu sisestati liiklustalgute kaardirakendusele ligi 2500 teadet, millest üle poole olid Harjumaa kohta. Järgnesid Tartu maakond 335, Pärnumaa 179 ja Lääne-Virumaa 108 tähelepanekuga. "Suur aitäh kõigile, kes võtsid aja ja meile kasulikku sisendit andsid. Laekunud tähelepanekud on kindlasti aluseks meie töös ka edaspidi," lausus Loigo.

Liiklustalgud saavad sel aastal teoks seitsmendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles