Ümber Viljandi järve jooksu programmi juhatab sisse teatejooks

Priscilla Õmblus
Copy
14. aprillil toimub Künnipäeva teatejooks, kus kümneliikmelised võistkonnad teevad lõikude kaupa tiiru ümber Viljandi järve. Foto on tehtud eelmise aasta võistlusest.
14. aprillil toimub Künnipäeva teatejooks, kus kümneliikmelised võistkonnad teevad lõikude kaupa tiiru ümber Viljandi järve. Foto on tehtud eelmise aasta võistlusest. Foto: Kristjan Kivistik

1. mail ees ootava 94. ümber Viljandi järve jooksu üritused juhatab sel reedel sisse künnipäeva teatejooks, kus Viljandi järvele tehakse ring peale kümneliikmeliste võistkondadega.

Igasse võistkonda kuulub viis meest ja viis naist ning järvetiir on jaotatud kümneks etapiks, lühim neist 500 meetrit ja pikim kaks kilomeetrit pikk. Start antakse kell 18 linnastaadionilt ja sealsamas on ka finiš. Samal ajal on võimalus ka individuaalselt, künnipäeva jooksu traditsiooni kohaselt järvele ring peale teha.

Korraldustiimi liige, rajameister Einar Kaigas vastas küsimusele, kas teisel pool järve on praegu ka sopane: "Väga sopane ei olegi, Närska ja Viiratsi vahelisel lõigul on hoopis lausjää. Seega Sammulist alates peaksime libeduse tõttu ja ohutuse mõttes jooksma väikese ringiga mööda teed – nii nagu eelmisel aastal."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles