Viljandi gümnaasiumi pürib rekordarv õpilasi. Direktor: ükssarvikut me otsima ei lähe (1)

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Möödunud aastal esitas Viljandi gümnaasiumi õppima pääsemiseks taotluse 271 põhikooliõpilast. Sisseastumiskatsetele läks neist 256. Tänavu saatis avalduse 316 õpilast. 
Möödunud aastal esitas Viljandi gümnaasiumi õppima pääsemiseks taotluse 271 põhikooliõpilast. Sisseastumiskatsetele läks neist 256. Tänavu saatis avalduse 316 õpilast. Foto: Marko Saarm

Viimane Viljandi gümnaasiumi kandideerija saatis oma avalduse pühapäeval kell 23.52. Kaheksa minutit hiljem läks nimekiri lukku ja laupäeval ootavad avalduse saatnud 316 õpilast ees sisseastumiskatsed.

"Seda on ikka väga palju," lausus gümnaasiumi direktor Juhan-Mart Salumäe kandideerijate arvu kohta. "Ega me ei uskunud, et neid nii palju tuleb. Eelmisel aastal oli 271 kandidaati ja kui me vaatame demograafilist trendi, siis pigem räägib see sellest, et gümnasistide arv võib lähitulevikus kahaneda, vähemasti niimoodi me kartsime."

Sedavõrd suur huvi – kandideerijaid oli lausa 64 koolist – Viljandi gümnaasiumis õppima asumise vastu on Salumäe sõnul tunnustus nii õpetajatele kui ka õpilastele, kes on näidanud, et sellest koolist on võimalik saada hea haridus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles