Vallatu naisena armuportaalides esinenud mees sai saagiks üle 100 000 euro (1)

Sakala
Copy
Tutvumiseks loodud seksisaidil iha.ee tegutsenud mehed suutsid välja petta üle 100 000 euro.
Tutvumiseks loodud seksisaidil iha.ee tegutsenud mehed suutsid välja petta üle 100 000 euro. Foto: Kuvatõmmis/montaaž

Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas mõisteti süüdi 39-aastane Silver Kõoleht, kes oli seksiportaalides naisena esinedes välja petnud rohkem kui 100 000 eurot. Süüdistuse järgi avaldas Kõoleht koos kuriteokaaslasega ühes armukuulutusi vahendavas internetiportaalis naisena esinedes kuulutuse ning tutvustas ennast sellele reageerinule kui naine.

Netiportaalis iha.ee ennast naisena tutvustanud Kõoleht ja tema kuriteokaaslane jätsid edasise SMS-ide ja ühismeedia kaudu toimunud suhtluses mulje, et nende väljamõeldud naine soovib suhet. Eksitusse viidud kannatanu kandis viie aasta jooksul eri summadena üle 106 932 eurot, mille Kõoleht koos kaasosalisega omastas.

See ei olnud kahe mehe ainus pettus. Kohtuotsusest selgub, et nad avaldsid seksiportaalis mahajataha.com eri naisenimede all kuulutusi, milles pakkusid sadomasoteenust. Üks mees sooviski seda teenust saada ning võttis ühendust.

Kannatanuga interneti teel suhelnud kurjategijad palusid kanda esmalt üle raha näiteks kohalesõidu, stuudiorendi ja riiete tarvis, samas polnud neil kavatsust lubatud teenust osutada. Nelja kuu jooksul õnnestus petistel nii välja meelitada 19 283 eurot. Selleks, et kannatanu usuks, et soovitud teenust ikka pakutakse, käisid kannatanuga kohtumas kaks Kõolehe kuriteokaaslase tuttavat naist, kes soovisid kohapeal raha ette saada, kuid lubasid teenust pakkuda järgmisel korral. Nii saadi kannatanult kätte veel 3000 eurot.

Kohus mõistis Silver Kõolehele karistuseks kaks aastat vangistust, kuid see jääb täielikult täitmisele pööramata, kui ta ei pane kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Samuti tuleb tal koos kaasosalisega maksta kannatanule tagasi 106 932 eurot. Kõolehega koos pettusi korraldanud mees ennast süüdi ei tunnistanud ja tema suhtes kohtumenetlus jätkub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles