Maavanem andis tunni Paalalinna abiturientidele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Lembit Kruuse andis emakeelepäeval tundi Paalalinna gümnaasiumi lõpuklassidele.
Maavanem Lembit Kruuse andis emakeelepäeval tundi Paalalinna gümnaasiumi lõpuklassidele. Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandi maavanem Lembit Kruuse andis emakeelepäeval tundi Paalalinna gümnaasiumi lõpuklassidele, valitud teema oli «Riigi funktsioneerimine, ülesanded ja halduskorraldus».


Sellel nädala Eesti koolides aset leidva ettevõtmise «Tagasi kooli» kavasse kuulunud tunnis kõneles maavanem noortele maavalitsuse toimimisest ja selle ülesannetest. Samuti oli jutuks seadusloome, riiklike registrite tähtsus, arengukavade vajalikkus, halduskorraldus ning kodanike kaasarääkimise võimalused demokraatliku riigi juhtimises.

Lembit Kruuse sõnul tekib just noorte ees seistes kõrgendatud vastutustunne. «Õpetajaamet vajab ühiskonnas kindlasti enam positiivset tähelepanu ning väärtustamist. Pean tähtsaks diskuteerida edaspidi meie maakonda puudutavates küsimustes sagedamini just noortega,» tunnistas Kruuse pärast vestlust abiturientidega. «Üks selline võimalus on noorte kaasamine maakonna arengustrateegia väljatöötamisse.»

12.—16. märtsini peetaval «Tagasi kooli» nädalal osaleb Viljandimaalt 13 kooli, kes ootavad külalisõpetajaid tundi andma. Tegelik tundide andmine kestab kogu märtsikuu ja Viljandi maavanemal seisab 27. märtsil ees koolitund Kildu põhikooli õpilastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles