VIDEO Politseipatrull katkestas maanteel eluohtliku võidusõidu (3)

Sakala
Copy
 Politseiauto pardakaamera videost on näha, et kiirus ulatus enam kui 150 kilomeetrini tunnis.
 Politseiauto pardakaamera videost on näha, et kiirus ulatus enam kui 150 kilomeetrini tunnis. Foto: Kuvatõmmis

Möödunud nädala lõpul sattusid Viljandi politseinikud patrulli käigus puhtjuhuslikult Viljandi–Põltsamaa maanteel ebaseaduslikule võidusõidule, kus ületati tublisti kiirust ning sõideti vastassuunavööndis. 

Lõuna prefektuuri Facebooki postitatud video kirjelduses on öeldud, et politseinikele avanenud vaatepilt oli kui stseen "Kiirete ja vihaste" filmist, kus teineteisega olid end mõõtu võtma sättinud sõiduautod Toyota ja Audi. Politseiauto pardakaamera videost on näha, et kiirus ulatus enam kui 150 kilomeetrini tunnis. Võidusõidu katkestanud politseinikud pidasid Audi juhiga maha karmi vestluse, Toyota juhile aga tegid rahatrahvi, sest ta rikkus vastassuunavööndis sõites liiklusseadust ja tekitas ohtliku olukorra. 


"Kuigi politseinike silme ees ootamatult lahti rullunud kiirendusvõistlus lõppes kokkuvõttes hästi ja suuremate kahjudeta, on kindel, et sellisele mõõduvõtule ei ole kohta tavaliikluses," nenditakse postituses.

Politsei soovitab juhtidel, kes tahavad uhkuse, masina ja enese oskused proovile panna, end registreerida ametlikele kiirendusvõistlustele, kus riskid on maandatud, turvalisus tagatud ning kus hea esitluse eest jagatakse tunnustust ja auhindu, mitte trahviteateid ja noomitusi.

Viljandi jaoskonna patrullpolitseinik Arsi Alavere rääkis, et mõlema auto juhid olid kained, neil oli juhtimisõigus ning kummalgi kehtivaid karistusi ei olnud.

"Paraku tuleb nentida, et nüüd, mil "võidusõiduhooaeg" on taas alanud, tuleb selliseid ohtlikke mõõduvõtte maanteel ja linnatänavail ikka ette," rääkis Alavere. "Et see on aga väga ohtlik ettevõtmine, millel võivad olla väga rasked tagajärjed nii osalejatele, möödujatele kui ka pealtvaatajatele, tuleks sellist asja märgates politseile numbril 112 teada anda."

Alavere sõnul on ette tulnud, et võidusõitjad on lõhkunud liiklusmärke ja valgusfoore, ent õnneks raskemate tagajärgedega õnnetusi pole juhtunud.

"Kahjuks enamik neist aga oma süüd ei tunnista ning lahkub õnnetuse juhtudes kummivilinal õnnetuspaigalt," lausus Alavere. "Minu üleskutse "ralliässadele": kui julged teha, siis julge ka tunnistada ning süü omaks võtta."

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles