Viljandi tudengid mängivad Eesti Rahva Muuseumis

Sakala
Copy
"Sinilinnus" mängivad Eva Maria Aru ja Kristjan Taska.
"Sinilinnus" mängivad Eva Maria Aru ja Kristjan Taska. Foto: Lysette Tint

Kolmapäeval, 12. aprillil esietendub Tartus Eesti Rahva Muuseumis Tõnis Veelmaa ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide teise kursuse fantaasialavastus "Sinilind". Lavastus toetub näitekirjanduse klassikale, Maurice Maeterlincki samanimelisele näidendile, mida enamik meist teab kui lastemuinasjuttu. Näidendi teemad iseenda ja õnne otsimise raskustest pakuvad aga äratundmist eelkõige täiskasvanutele.  

Lavastusprotsessis teeb kaasa kogu kultuuriakadeemia etenduskunstide teine kursus, kõik näitleja-, lavastaja- ning tantsuõppe tudengid. Lavastaja ja muusiku Tõnis Veelmaa (Sõpruse Puiestee) ning liikumisjuhi Tiina Mölderi (Zuga) käe all saavad noored end proovile panna psühholoogilise realismi, füüsilise teatri ja muusikaliste väljendusvahenditega. 

"Sinilind" esietendub 12. aprillil kell 19 Eesti Rahva Muuseumi teatrisaalis. Järgmised etendused on 18. ja 19. aprillil sealsamas ning 7. juunil Viljandis Ugala teatris. 

Laval on kultuuriakadeemia etenduskunstide teine kursus: Eva Maria Aru, Karl Jakob Bartels, Kristin Kalam, Madleen Maria Kirja, Kärt Kokkota, Oskar Kröönström, Keiti Leon, Ria Ranniku, Maria Helena Seppik, Elina Soosaar, Andri Suga, Kristjan Taska, Ronja Marie Tepp, Tuuli Torop, Robin Täpp, Gretten Vaga ja Aleks Mathias Viidik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles