Soojad kevadilmad tõid kaasa hulga kulupõlenguid

Sakala
Copy
Möödunud nädalavahetus möödus päästjatel Viljandimaal suuresti kulupõlengute kustutamise lainel: soojakraadid pikal pühade nädalavahetusel tõid kaasa kulupõlenguid.
Möödunud nädalavahetus möödus päästjatel Viljandimaal suuresti kulupõlengute kustutamise lainel: soojakraadid pikal pühade nädalavahetusel tõid kaasa kulupõlenguid. Foto: Marko Saarm

Pühade nädalavahetus tõi soojakraadid ja need tõid omakorda kaasa kulupõlengud. Päästjad tuletavad meelde, et iga lõkkesüütaja peab tagama, et tuli ei leviks, ja jäätmeid ei tohi lõkkes põletada.

7. aprillil kella 12.53 ajal süttis Kõpus Põllu tänaval hooletust lõkkepõletamisest 400 ruutmeetrit kulupõldu, mille Kõpu vabatahtlikud elanike abiga kustutasid. Samal õhtul põletas eakas mees Viljandis Leola tänaval lõkkes jäätmeid. "Talle selgitati, et jäätmete lõkkes põletamine on keelatud ja karistatav tegevus, ning anti korraldus lõke kustutada, mida kodanik ka tegi," ütles päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik. Samal päeval kella 18.15 ajal käisid päästjad Mulgi vallas Ärikülas kustutamas järelevalveta lõket ja sellest süttinud kulu. Lõkke süütajale selgitati ohutusnõudeid.

8. aprillil kella 14.23 ajal põles Mulgi vallas Polli külas ohutusnõudeid eiravast lõkkest süttinud hektar kulu, mille päästjad kustutasid. 

9. aprillil kell 13.03 käisid päästjad Viljandi vallas Rihkama külas kustutamas lõket ja sellest süttinud kulu. Elanikele selgitati tuleohutusnõudeid.

Päästeamet tuletab inimestele meelde, et iga lõkkesüütaja peab tagama, et tuli ümbruskonnas ei leviks. "Selleks peab täitma kõiki ohutusnõudeid: piirama lõkkeaseme mittesüttiva pinnase või kividega, hoidma käepärast esmased kustutusvahendid ning lõket valvama, et tuli lõkkeasemest välja ei leviks. Lõket põletades tuleb arvestada tuulega ning lõke peab olema kaugemal metsast ja hoonetest. Jäätmete lõkkes põletamine on keelatud, sinna tohib panna ainult immutamata ja värvimata puitu, paberit, pappi ning haljastusjäätmeid," rääkis Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles