Kultuuriakadeemia kutsub noori osalema nutika parandamise loomekonkursil

Sakala
Copy
Kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava avas noortele suunatud loomekonkursi "Parandan maailma oma kätega".
Kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava avas noortele suunatud loomekonkursi "Parandan maailma oma kätega". Foto: Kerttu Kruusla

Viljandi kultuuriakadeemia kuulutas välja noortele suunatud loomekonkursi "Parandan maailma oma kätega", kuhu on oodatud esemed, mille eluiga on loovalt ja nutikalt pikendatud.

Kultuuriakadeemia ringtehnoloogia erialajuhi Diana Tuuliku sõnul võivad esitatud tööd olla mistahes materjalist tarbe- või rõivaesemed, masinad, seadmed või tööriistad – peaasi, et neid saaks edasi kasutada kas samal või ka mõnel uudsel moel. "Näiteks, kui oled teinud oma vanast T-särgist poekoti, meisterdanud vanast alumiiniumkahvlist pilkupüüdva taiese või soovid vanale puidust toolile punuda uut toolipõhja, siis oledki õige inimene konkursil osalema," ütles Tuulik pressiteate vahendusel.

Konkursil osalemiseks tuleb hiljemalt 20. aprilliks (kaasa arvatud) täita ankeet ja üles laadida fotod oma viimistletud tööst. Esitatud tööde juures hinnatakse loovat lähenemist ja nutikaid lahendusi. Esemeid hindab kultuuriakadeemia ringtehnoloogia eriala õppejõududest koosnev žürii ning parimaid töid eksponeeritakse virtuaalsel näitusel.

Osalejate seast valitakse välja kolm parimat tööd, kellele antakse üle rahaline auhind ja tasuta sissepääs pärandtehnoloogia noore meistri kooli.

Võitjatega võetakse ühendust 21. aprillil. Lisainfot konkursi kohta saab kultuuriakadeemia koduleheküljelt.

Konkurssi "Parandan maailma oma kätega" korraldab Viljandi kultuuriakadeemia uus ringtehnoloogia eriala, mille eesmärk on koolitada tasaarengu põhimõtteid järgivaid meistreid, kes aitaksid materjalide ja esemete eluea pikendamisega kaasa keskkonnaprobleemide ennetamisele ja lahendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles