LIIKUMISAASTA VÕISTLUS Mulgi vald kutsub üles teistele omavalitsustele kõndimises pähe tegema

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
2023. aasta on kuulutatud liikumisaastaks ning sammuvõistlus on üks paljudest selle raames korraldatavatest üritustest.
2023. aasta on kuulutatud liikumisaastaks ning sammuvõistlus on üks paljudest selle raames korraldatavatest üritustest. Foto: Elmo Riig

Mulgi vald kutsub vallaelanike üles osalema liikumisaasta puhul korraldatud üle-eestilises liikumisvõistluses, kus omavahel võtavad mõõtu paljud omavalitsused. Mulgi valla väljakutse algab esmaspäeval, 10. aprillil ning eesmärk on kuu ajaga astuda vähemalt veerand miljonit sammu.

Kuna 2023. aasta on kuulutatud liikumisaastaks, siis andis Mulgi vald sotsiaalmeedias teada, et on koos mitmete teiste valdadega otsustanud osaleda omavalitsuste sammuvõistluse väljakutses. Mulgi vald osaleb võistlusel 10. aprillist kuni 10. maini. Väljakutsel osaleja eesmärk on liikuda kokku vähemalt 250 000 sammu ehk 8600 sammu päevas.

Vald on osalejatele motivatsiooniks ja sammude kergemaks tegemiseks mitmeid auhindu välja pannud. Väljakutse edukalt sooritajate vahel lähevad loosimisele näiteks Abja spordi- ja tervisekeskuse ja August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi spordikompleksi pääsmed, mitmesugused Mulgi valla meened, Süü Ää mahenäksivabriku ja Varjula talu mesila tooted ja ka vitamiinipakett.

Võistlus ja sammuarvestus ei ole ainult vallaelanike, vaid ka omavalitsuste vahel. "Saame näidata teistele omavalitsustele, kui tervislikud ja liikuvad on Mulgi valla inimesed!" ergutas valla spordijuht Taimo Tugi sotsiaalmeedias.

Osalemiseks ja sammude lugemiseks on huvilistel tarvis nutifoni, kuhu on tarvis allalaadida FitSphere äpp ja ennast kasutajaks registreerida. Elukoht tuleb valida õige, ehk siis Mulgi valla elanikud peaksid märkima oma elukohaks Mulgi valla. Sammude loendamiseks on eraldi vaja Google Fit äppi Androidi telefonis või Apple Health äppi, kui kasutatakse Apple‘i telefoni. Seejärel tuleb FitSphere äpist üles leida Mulgi valla võistlus ja vajutada rohelist nuppu "Registreerin võistlusele".

Seejärel saabki käima hakata, ent tähele tuleb panna, et iga 24 tunni järel tuleks käia äpi pealehel vajutamas valget nuppu "Sammud punktideks".

Väljakutsega saab oma panuse andmiseks liituda igal ajal. Ennast on väljakutses osalema märkinud ka Viljandi vald, kelle võistlusperiood ei ole esialgu teada. Viljandi linn ja Põhja-Sakala vald ei ole ennast praegu veel osalema märkinud.

Mitmed omavalitsused on väljakutses osalemist juba alustanud või selle ka lõpetanud ning 3. aprilli seisuga hoiab FitSphere kodulehe andmetel liidripositsiooni Kiili vald, kus on osalema registreerunud 94 elanikku, kes on kokku astunud 1 558 772 sammu ning keskmine sammude hulk kasutaja kohta on selles vallas 8291. Edetabelikoht on määratud keskmisele sammude hulgale osaleja kohta päevas, seega aasta tublima omavalitsuse tiitli võidab see, kellel kogukond liigub tervikuna kõige rohkem.

Teisel kohal on praegu Alutaguse vald, kes korraldas oma sammumise väljakutse 20. veebruarist 20. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles