GALERII Maletajad kogunesid pühadeaegseks mõõduvõtuks ja meistrite selgitamiseks Pööningule

Copy
Üldarvestuses tuli suurel reedel Pööningul korraldatud maleturniiril võitjaks Jaan Ehlvest (paremal), osalejaid oli kokku 28.
Üldarvestuses tuli suurel reedel Pööningul korraldatud maleturniiril võitjaks Jaan Ehlvest (paremal), osalejaid oli kokku 28. Foto: Marko Saarm

Suure reede hommikupoolikul kogunesid Viljandimaalt ja mujaltki tulnud malesõbrad Pööningule, et mõõtu võtta kevadises välkmale turniiris, millesarnast pole Viljandimaal juba aastaid korraldatud. Turniiri võitis Jaan Ehlvest, maakondlikeks malemeistriteks said naiste arvestuses Margit Simenson ning meeste esikoht läks Meelis Kanepile.

Ürituse korraldaja Toomas Valgmäe sõnas, et sellist maleturniiri ei ole Viljandimaal juba mitu aastat korraldatud ning võrdlemisi suur osalejate huvi tuli talle väga meeldiva üllatusena. Üks põhjus turniiride ära jäämisel on olnud koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangud, ent Valgmäe nentis, et ka korraldamise pool on lihtsalt veidi loiuks jäänud ning seega oli tema hinnangul tagumine aeg uuesti üks selline võistlus korraldada. "Seda enam tuleb kohaletulnute suurt arvu lugeda väga heaks saavutuseks," arvas Valgmäe. "Kakskümmend kaheksa osalejat, kellest lausa viisteist on Viljandimaalt pärit, on tegelikult väga hea tulemus."

Turniir otsustati korraldada suurel reedel, sest nagu Valgmäe selgitas, tuleb selliste turniiride puhul tuleb arvestada nii ilma kui aastaajaga. "Kui ilmad lähevad juba soojemaks ning kevadisemaks, siis hakkavad inimesed oma vabadel päevadel pigem aiatöid ja muudki tegema," teadis Valgmäe kõneleda. "Mida kehvem ilm, seda rohkem inimesi malet mängima tuleb! Kauem seda edasi lükata ei saanud ning nõnda korraldasimegi ühe sellise pühadeturniiri."

Vahetult enne turniiri algust sõnas ka ise turniiril osalev Valgmäe, et üleüldiseks favoriidiks tuleks pidada kindlasti Eesti omaaegset esimaletajat, nüüd juba hulk aastaid malevõistlustel USA-d esindavat Jaan Ehlvesti. "Kohalikest, meie maakonna osalejatest on favoriit, kellele pöialt hoida, aga kindlasti Meelis Kanep. Eks näis!"



Nagu Valgmäe ennustas, siis üldarvestuses oligi võitja Jaan Ehlvest, kellele järgnes külalisvõistleja Rene Lumiste Tartumaalt ning kolmandale kohale tuli viljandimaalane Meelis Kanep.

Turniiril selgitati eraldi ka maakondlikud meistrid. Naiste arvestuses tuli esikohale Margit Simenson, teisele kohale Marju Valmsen ning kolmandale Madar Mändoja. Meeste arvestuses tuli maakondlikuks meistriks Meelis Kanep, teiseks jäi Ants Särgava ning kolmandaks Siim Kanep.

Üks ürituse korraldajatest, turniiri kohtunik ning ise turniiril osalenud Gert Elmaste sõnas pärast turniiri, et üritusega jäi ta väga rahule, kuigi ise tegi enda hinnangul üsna keskpärase soorituse. Kõige esimese mängu tegigi Elmaste favoriit Ehlvesti vastu. "Jalga värisema ei võtnud, aga lihtsalt pähe sain, mis seal‘s ikka," sõnas Elmaste naeruselt.

Lähiajal kavatsetakse tema sõnutsi selliseid maleturniire kindlasti veel korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles